Jednoduchý recept

Gratinované brambory se zeleninou a žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56035
Kategorie: Brambory

Ingredience

600 g Brambory
20 g Celer - nať
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
700 g Kapusta kadeřavá
50 g Máslo čerstvé
70 g Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
150 g Pšeničné klíčky
3 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
4 dl Vývar zeleninový
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 263kJ
15% Sacharidy 53 g
42% Tuky 32 g
33% Sodík 654 mg
35% Bílkoviny 20 g

Gratinované brambory se zeleninou a žampiony postup přípravy receptu:

1

Zelená vyloupaná pšeničná zrna vložíme do vroucí vody a povaříme asi 20 minut. Scedíme je a necháme okapat.

2

Kadeřavou kapustu očistíme od poškozených listů. Oddělíme, vložíme je na 3 minuty do vroucí, špetkou solí osolené vody. Scedíme, necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky.

3

Brambory, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, naskládáme je na dno máslem vymazané pečicí formy. Osolíme, opepříme, posypeme na jemné plátky nakrájeným česnekem a zalijeme zeleninovým vývarem. Na brambory položíme okapanou kapustu.

4

Cibuli oloupeme, žampiony sloupneme, nakrájíme na tenké plátky, které osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Dochutíme solí, pepřem, posypeme drobně nasekanou celerovou natí, vložíme okapané pšeničná zrna, promícháme, stáhneme ze sporáku a vmícháme žloutky.

5

Připravenou směs rozetřeme na brambory a kapustu. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 220 stupňové teplotě 20 minut.

Poznámka

Podáváme jako hlavní, teplé jídlo s opečenou bagetou, anebo čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept