Recept

Zapečené telecí medailonky s brynzou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56037
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 g Bazalka
200 g Květák
100 g Máslo čerstvé
500 g Nudle vaječné
2 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
150 g Sýr Brynza
400 g Telecí pečeně
3 l Voda pitná
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 266kJ
22% Sacharidy 78 g
48% Tuky 36 g
13% Sodík 269 mg
65% Bílkoviny 37 g

Zapečené telecí medailonky s brynzou postup přípravy receptu:

1

Telecí maso nakrájíme na medailonky, které osolíme, opepříme. V pánvi na 60 g rozehřátém másle pomalu opékáme doměkka. Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky, uvaříme v 1 l osolené vodě, scedíme a necháme v teplé. Nudle vsypeme do 2 l vroucí vody, podle návodu na sáčku uvaříme, potom scedíme a necháme okapat. Okapané nudle dáme do misky. V mikrovlnné troubě rozpustíme zbylé máslo, přidáme bazalku a vmícháme do nudlí. Také udržujeme teplé.

2

Na jednotlivé talíře dáme připravené nudle, na ně položíme opečené medailonky, na ně naskládáme květákové růžičky, na květák dáme brynzu smíchanou se strouhankou.

3

Takto připravené talíře dáme pod rozehřátý gril a pečeme tak dlouho, až se rozpustí brynza.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept