Jednoduchý recept

Špenátové suflé s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56047
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
60 g Máslo bylinkové
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Niva (Rokfór)
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1,5 dl Mléko plnotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 881kJ
3% Sacharidy 10 g
37% Tuky 28 g
45% Sodík 897 mg
33% Bílkoviny 19 g

Špenátové suflé s česnekem postup přípravy receptu:

1

Špenát vložíme do hrnce s vroucí vodou, uvaříme, scedíme, necháme okapat a rozmixujeme na kaši. Ochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, chvilku osmahneme, přilijeme mléko, povaříme a stáhneme ze sporáku. Do směsi vmícháme žloutky, přimícháme špenát, z bílků ušlehaný tuhý sníh. Zlehka promícháme a vlijeme do bylinkovým máslem vymazané pečící formy. Povrch posypeme nahrubo nastrouhanou sýrem.

3

Vložíme do trouby, pečeme při 180 stupňové teplotě 40-45 minut.

4

Podáváme na jednotlivých teplých talířích.

Poznámka

Servírujeme jako hlavní teplé jídlo. Suflé je také vhodné jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept