Jednoduchý recept

Suflé z ementálu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56049
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

70 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Ementál (Primátor)
3 ks Vejce slepičí
1,5 l Mléko plnotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,182 kcal
Kilojoule 4 943kJ
15% Sacharidy 55 g
109% Tuky 82 g
53% Sodík 1 g
100% Bílkoviny 56 g

Suflé z ementálu postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme mouku, zalijeme mlékem. Metlou důkladně rozkvedláme, aby nezůstaly hrudky, a za stálého míchání přivedeme k varu.

2

Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, dochutíme solí, pepřem. Přimícháme žloutky, jemně nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať, z bílků ušlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme. Formu na suflé vymažeme máslem, naplníme připravenou směsí.

3

V předehřáté troubě, při 180 stupňové teplotě pečeme 20-25 minut.

Poznámka

Podáváme jako předkrm, vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept