Marinovaná treska s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná treska s paprikou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 56050 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 g | Chilli koření mleté |
100 g | Cibulka jarní |
10 g | Koriandr čerstvý |
30 g | Limetková kůra |
50 ml | Limetková šťáva |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
80 g | Paprika červená |
80 g | Paprika zelená |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Šalotka |
6 g | Sůl |
450 g | Treska obecná |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 64,1mg |
Draslík | 774,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Paprika červená, Paprika zelená, Šalotka, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Treska obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná treska s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky bez kůže nakrájíme na proužky, červenou a zelenou papriku bez jádřinců pokrájíme na nudličky, šalotku oloupeme, rozkrájíme nadrobno, lístky koriandru posekáme na jemno, zelenou část jarní cibulky krájíme na tenké kroužky, limetkovou kůru nastrouháme, hlávkový salát nakrouháme. Do mísy vložíme rybu a zakapeme limetkovou šťávou. Přidáme cibulku, šalotku, kůru, chilli koření, koriandr, mísu zakryjeme alobalem a dáme do lednice nejméně na 12 hodin uležet. |
2 | Do mísy přidáme papriky, zelí, osolíme, opeříme, zalijeme panenským olejem, promícháme, rozdělíme do misek a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.