Fazolová polévka s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s pivem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 56051 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
25 g | Chilli paprička |
200 g | Cibule |
250 g | Fazole bílé předvařené |
200 g | Hovězí maso mleté |
10 g | Kmín celý |
45 g | Olej slunečnicový |
3 g | Oregano sušené |
15 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
40 g | Protlak rajčatový |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
10 g | Sůl |
800 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 798,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hovězí maso mleté, Kmín celý, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé předvařené, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Protlak rajčatový, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s pivem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka, zbytek nasekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Přidáme chilli paričku, kmín, mletou papriku, necháme rozpustit v tuku. Přiložíme mleté maso, promícháme a restujeme, vařečkou maso rozdrobíme, přidáme scezená rajčata, sůl, pepř, bobkový list, oregano, rajčatový protlak, zalijeme pivem, vývarem, vaříme aspoň 40 minut. Nakonec přidáme fazole a dovaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.