Jednoduchý recept

Sýrové suflé s jarní cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56052

Ingredience

30 g Cibulka jarní
2,5 dl Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
140 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 893kJ
8% Sacharidy 28 g
68% Tuky 51 g
49% Sodík 980 mg
54% Bílkoviny 31 g

Sýrové suflé s jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Mléko v kastrůlku mírně zahřejeme, namočíme do něho nakrájené housky. V pánvi rozpustíme 50 g másla, osmahneme na něm zelenou část jarní cibulky, přidáme navlhčené housky, chvilku smažíme a odstavíme ze sporáku.

2

V misce utřeme 50 g másla do pěny, přidáme žloutky, jemně nastrouhaný muškátový oříšek a strouhaný sýr. Vše dobře promícháme, smícháme spolu s mléčnou a houskovou směsí. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme. Nakonec zlehka vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.

3

Formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou a naplníme do 3/4 připravenou hmotou. Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupňové teplotě po dobu 20 minut.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept