Jednoduchý recept

Fazolová polévka s mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56054

Ingredience

120 g Celer řapíkatý
1 špetka Chilli koření mleté
120 g Cibule
400 g Fazole bílé předvařené
200 g Hovězí maso mleté
600 ml Hovězí vývar základní
3 g Kmín celý
30 g Olej slunečnicový
120 g Paprika červená
1 špetka Pepř cayenský
1 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Skořice mletá
8 g Sůl
80 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 673kJ
12% Sacharidy 42 g
19% Tuky 14 g
66% Sodík 1 g
48% Bílkoviny 27 g

Fazolová polévka s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, červenou papriku bez jádřince rozkrájíme na kostičky, řapíkatý celer na nudličky, rajčata scedíme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriku, celer a osmahneme. Přidáme mleté maso, orestujeme, přidáme rajčata, česnek, sůl, pepř, kmín, špetku chilli koření, skořice a cayenského pepře. Zalijeme vývarem, zvolna vaříme 20 minut. Nyní přisypeme fazole a vaříme do měkka.

2

Polévku rozmixujeme, přimícháme zakysanou smetanu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept