Fazolová polévka s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s mletým masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56054 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
120 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
120 g | Cibule |
400 g | Fazole bílé předvařené |
200 g | Hovězí maso mleté |
600 ml | Hovězí vývar základní |
3 g | Kmín celý |
30 g | Olej slunečnicový |
120 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Skořice mletá |
8 g | Sůl |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 604,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,8mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Olej slunečnicový, Paprika červená, Pepř cayenský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice mletá, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé předvařené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, červenou papriku bez jádřince rozkrájíme na kostičky, řapíkatý celer na nudličky, rajčata scedíme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriku, celer a osmahneme. Přidáme mleté maso, orestujeme, přidáme rajčata, česnek, sůl, pepř, kmín, špetku chilli koření, skořice a cayenského pepře. Zalijeme vývarem, zvolna vaříme 20 minut. Nyní přisypeme fazole a vaříme do měkka. |
3 | Polévku rozmixujeme, přimícháme zakysanou smetanu a podáváme. |