Jednoduchý recept

Kadeřavý salát s ovčím sýrem a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56056

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
2 ks Hrušky
1 ks Okurka salátová
100 g Ořechy vlašské
150 g Rajčata
400 g Salát kadeřavý
Na zálivku
20 g Cibulka jarní
1 kávová lžička Ocet bazalkový
1 kávová lžička Ocet vinný
50 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 kávová lžička Sirup javorový
150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 110kJ
6% Sacharidy 22 g
56% Tuky 42 g
7% Sodík 138 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kadeřavý salát s ovčím sýrem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Z kadeřavého salátu odstraníme poškozené listy, odřízneme košťály. Listy důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme je a natrháme na kousky o velikostí sousta. Ořechy osmažíme na suché pánvi.

2

Omytá rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kousky. Omytou salátovou okurku pokrájíme také na malé plátky.

3

Hrušky omyjeme, rozkrojíme zbavíme jadřinců a krájíme na tenké plátky, které ihned pokapeme citrónovou šťávou.

4

Ve vhodné nádobě smícháme vinný a bazalkový ocet, javorový sirup, pomerančovou šťávu, sůl, pepř. Metlou vše dobře prošleháme, vložíme půlku nadrobeného ovčího sýra, drobně nakrájenou zelenou část jarní cibulky, nakonec přilijeme olej.

5

Připravený kadeřavý salát v misce dobře promícháme se zálivkou. Rozdělíme na čtyři studené talíře. Na každý rozdělíme plátky hrušek. Každou porci ozdobíme připravenými ořechy, rozdělíme také zbylý ovčí sýr.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm, lze ale použít i jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept