Recept

Jogurtový bezlepkový koláč s borůvkami a rýžovou drobenkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56058

Ingredience

500 g Borůvky
Drobenka
80 g Cukr krupice
80 g Hera
100 g Mouka rýžová
Těsto
125 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
125 g Hera
250 g Jogurt bílý
0,5 ks Kypřící prášek bezlepkový
125 g Mouka bezlepková Jizerka
125 g Mouka rýžová
1 ks Vejce slepičí
Na vytření a vysypání formy
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Strouhanka bezlepková

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 212kJ
21% Sacharidy 75 g
31% Tuky 24 g
2% Sodík 32 mg
9% Bílkoviny 5 g

Jogurtový bezlepkový koláč s borůvkami a rýžovou drobenkou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme v sítu čerstvé borůvky a necháme je okapat.

2

Připravíme drobenku: do hlubší misky dáme rýžovou mouku, krystalový cukr a ztuhlou Heru. Prsty vše promneme tak, že vznikne drobenka.

3

Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva, hrubou rýžovou mouku, bílý jogurt, rozpuštěnou vlahou Heru, 1 vejce, krystalový cukr a vanilkový cukr. Směs dobře promícháme a nalijeme ji do dortové formy, kterou jsme vytřeli olejem a vysypali bezlepkovou strouhankou. Těsto nahusto posypeme borůvkami a drobenkou.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°C přibližně 30 minut. Koláč podáváme vychladlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept