Jogurtový bezlepkový koláč s borůvkami a rýžovou drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový bezlepkový koláč s borůvkami a rýžovou drobenkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56058 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
500 g | Borůvky |
Drobenka | |
---|---|
80 g | Cukr krupice |
80 g | Hera |
100 g | Mouka rýžová |
Těsto | |
125 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
125 g | Hera |
250 g | Jogurt bílý |
0,5 ks | Kypřící prášek bezlepkový |
125 g | Mouka bezlepková Jizerka |
125 g | Mouka rýžová |
1 ks | Vejce slepičí |
Na vytření a vysypání formy | |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Strouhanka bezlepková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 30,7mg |
Draslík | 58,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 69,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Cukr krupice, Vejce slepičí, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mouka rýžová, Cukr vanilka, Hera, Jogurt bílý, Mouka bezlepková Jizerka, Mouka rýžová, Strouhanka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek bezlepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový bezlepkový koláč s borůvkami a rýžovou drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme v sítu čerstvé borůvky a necháme je okapat. |
2 | Připravíme drobenku: do hlubší misky dáme rýžovou mouku, krystalový cukr a ztuhlou Heru. Prsty vše promneme tak, že vznikne drobenka. |
3 | Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva, hrubou rýžovou mouku, bílý jogurt, rozpuštěnou vlahou Heru, 1 vejce, krystalový cukr a vanilkový cukr. Směs dobře promícháme a nalijeme ji do dortové formy, kterou jsme vytřeli olejem a vysypali bezlepkovou strouhankou. Těsto nahusto posypeme borůvkami a drobenkou. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°C přibližně 30 minut. Koláč podáváme vychladlý. |