Pampeliškový salát s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pampeliškový salát s olivami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56059 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Kopr čerstvý |
60 g | Máslo bylinkové |
200 g | Pampeliškové listy |
8 krajíc | Veka |
Na zálivku | |
---|---|
3 ml | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
15 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 272,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Pampeliškové listy, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Veka, Hořčice, Kapary, Olej olivový extra panenský, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pampeliškový salát s olivami postup přípravy receptu:
1 | Pampeliškové listy (žluté a zelené) očistíme, poškozené vyhodíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, otřepeme vodu z listů a natrháme je na velikost sousta. Odložíme do lednice vychladit. |
2 | Kapary i 50 g vypeckovaných oliv drobně nasekáme, přilijeme vývar, hořčici, citrónovou šťávu, rozmixujeme. Do zálivky postupně metlou přimícháme olej, sůl, pepř a ještě jednou promícháme. |
3 | Krajíce veky nakrájíme na malé kostky, osmahneme je do křupava v pánvi na rozpáleném bylinkovém másle. Poté necháme okapat. |
4 | Vychladlý pampeliškový salát rozdělíme na čtyři talíře, polijeme je připravenou zálivkou. Na povrch dáme opečené kostičky veky a rozdělíme zbylé olivy, posypeme nasekaným koprem. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm nebo studenou večeři.