Jednoduchý recept

Pampeliškový salát s olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56059
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

20 g Kopr čerstvý
60 g Máslo bylinkové
200 g Pampeliškové listy
8 krajíc Veka
Na zálivku
3 ml Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Kapary
1 dl Olej olivový extra panenský
15 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 035kJ
10% Sacharidy 35 g
49% Tuky 37 g
16% Sodík 313 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pampeliškový salát s olivami postup přípravy receptu:

1

Pampeliškové listy (žluté a zelené) očistíme, poškozené vyhodíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, otřepeme vodu z listů a natrháme je na velikost sousta. Odložíme do lednice vychladit.

2

Kapary i 50 g vypeckovaných oliv drobně nasekáme, přilijeme vývar, hořčici, citrónovou šťávu, rozmixujeme. Do zálivky postupně metlou přimícháme olej, sůl, pepř a ještě jednou promícháme.

3

Krajíce veky nakrájíme na malé kostky, osmahneme je do křupava v pánvi na rozpáleném bylinkovém másle. Poté necháme okapat.

4

Vychladlý pampeliškový salát rozdělíme na čtyři talíře, polijeme je připravenou zálivkou. Na povrch dáme opečené kostičky veky a rozdělíme zbylé olivy, posypeme nasekaným koprem.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm nebo studenou večeři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept