Omáčka raita pro alergiky na laktózu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka raita pro alergiky na laktózu
Omáčka raita pro alergiky na laktózu
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56062 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 kávová lžička | Kmín celý |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Sójový jogurt bílý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 247,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sójový jogurt bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka raita pro alergiky na laktózu postup přípravy receptu:
1 | Na suchou pánev nasypeme kmín a opražíme ho. Pražíme 2 minuty, dokud se nezačne uvolňovat vůně. Sesypeme dolů z pánve a necháme vychladnout. |
2 | Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky se sójovým jogurtem, osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.