Ryba v marinádě pro alergiky na vejce, lepek a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba v marinádě pro alergiky na vejce, lepek a ořechy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56064 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Omáčka raita pro alergiky na lepek, vejce a ořechy [56061] | |
---|---|
75 ml | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
0,3 ks | Okurka salátová |
0,3 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 špetka | Sůl |
Na marinádu | |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Garam masala |
250 ml | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Na dokončení | |
1 ks | Citrony |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 82,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Okurka salátová, Sůl, Česnek, Chilli koření mleté, Jogurt bílý, Kurkuma, Olej kukuřičný, Sůl, Zázvor mletý, Citrony, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Pepř černý mletý, Garam masala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba v marinádě pro alergiky na vejce, lepek a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Omáčka raita pro alergiky na lepek, vejce a ořechy [56061]: na suchou pánev vsypeme kmín a opražíme ho. Pražíme 2 minuty, až se začne uvolňovat vůně. Sesypeme dolů z pánve a necháme vychladnout. |
2 | Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky s jogurtem. Osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme. |
3 | Do větší skleněné mísy vložíme jogurt, olej, oloupané a rozdrcené stroužky česneku, zázvor, kurkumu, chilli. Promícháme všechny suroviny a osolíme. Vložíme porce ryby, potřeme je marinádou. |
4 | Ryby necháme přes noc marinovat. |
5 | Troubu předehřejeme na 220 °C. |
6 | Z marinády vyndáme kusy ryby, osušíme je. Vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut, dokud rybu není možné vidličkou dělit. Servírujeme na talíře. Oloupaný citron rozdělíme na měsíčky, vložíme měsíček ke každé porci, podáváme s omáčkou raita. |
Poznámka
Servírujeme teplé.