Recept

Ryba v marinádě pro alergiky na vejce, lepek a ořechy

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 56064
Kategorie: Maso

Ingredience

Omáčka raita pro alergiky na lepek, vejce a ořechy [56061]
75 ml Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kmín celý
0,3 ks Okurka salátová
0,3 špetka Pepř černý mletý
0,3 špetka Sůl
Na marinádu
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Garam masala
250 ml Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Zázvor mletý
Na dokončení
1 ks Citrony
800 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 151kJ
3% Sacharidy 11 g
11% Tuky 8 g
13% Sodík 252 mg
71% Bílkoviny 40 g

Ryba v marinádě pro alergiky na vejce, lepek a ořechy postup přípravy receptu:

1

Omáčka raita pro alergiky na lepek, vejce a ořechy [56061]: na suchou pánev vsypeme kmín a opražíme ho. Pražíme 2 minuty, až se začne uvolňovat vůně. Sesypeme dolů z pánve a necháme vychladnout.

2

Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky s jogurtem. Osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme.

3

Do větší skleněné mísy vložíme jogurt, olej, oloupané a rozdrcené stroužky česneku, zázvor, kurkumu, chilli. Promícháme všechny suroviny a osolíme. Vložíme porce ryby, potřeme je marinádou.

4

Ryby necháme přes noc marinovat.

5

Troubu předehřejeme na 220 °C.

6

Z marinády vyndáme kusy ryby, osušíme je. Vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut, dokud rybu není možné vidličkou dělit. Servírujeme na talíře. Oloupaný citron rozdělíme na měsíčky, vložíme měsíček ke každé porci, podáváme s omáčkou raita.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept