Mečoun v marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mečoun v marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
Mečoun v marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56067 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Filé z mečouna |
4 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
Na marinádu | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Rybí omáčka |
2 kávová lžička | Sherry brandy |
2 polévková lžíce | Tamari bezlepkové |
Na asijskou zelenou omáčku | |
6 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
30 g | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
4 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1,5 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 965,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 11,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Filé z mečouna, Olej kukuřičný, Česnek, Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Olej kukuřičný, Olej sezamový, Cibulka jarní, Cukr moučkový, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Olej kukuřičný, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Ocet rýžový , Sherry brandy, Ocet rýžový , Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí omáčka, Tamari bezlepkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mečoun v marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Ve skleněné misce smícháme tamari, thajskou rybí omáčku, sezamový olej, oloupanou a nadrobno nasekanou červenou cibuli, oloupané a nadrobno nakrájené stroužky česneku, rýžový ocet, sherry, jemně nasekaný koriandr, rozdrcenou chilli papričku. |
2 | Rybí steaky vložíme do marinády a ponecháme je v ní minimálně jednu hodinu. Během marinování steaky jednou nebo dvakrát obrátíme. Pak je vyjmeme z marinády a její přebytek otřeme. |
3 | Zahřejeme si gril. Na rozpálený gril vložíme rybí steaky a grilujeme 5 minut z každé strany. Občas rybu potřeme kukuřičným olejem. |
4 | Připravíme si zelenou asijskou omáčku. Do mixéru dáme zázvor, koriandr, rýžový ocet, cukr a olej a rozmixujeme dohladka. Vyndáme z mixéru do misky a přidáme nadrobno nasekanou cibulku a limetkovou šťávu. Rybu servírujeme se zelenou asijskou omáčkou. |