Losos v miso marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos v miso marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56069 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
800 g | Losos - filety |
125 g | Pasta shiro miso |
3 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce | Víno Saké |
Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy [55977] | |
---|---|
3 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
15 g | Řasa Wakame |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 871,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 513,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Losos - filety, Víno rýžové čínské, Cibulka jarní, Med včelí, Okurka salátová, Řasa Wakame , Víno rýžové čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pasta shiro miso, Ocet rýžový , Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Losos v miso marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy [55977]: |
2 | Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut nasáknout. Osušíme a odkrájíme stonky. Nakrájíme řasu na nudličky. Okurku omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na kolečka. |
3 | Všechny pokrájené suroviny smícháme v misce. |
4 | V menší misce smísíme rýžové víno, rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Zálivkou zalijeme směs okurky s řasami a cibulkou. Lehce promícháme a podáváme. |
5 | Připravíme si marinádu miso. Do pánve vlijeme rýžové víno a saké, přidáme cukr. Mícháme, dokud se cukr v tekutině úplně nerozpustí. |
6 | Přivedeme tekutinu k varu, odstavíme a zamícháme k tekutině miso pastu, aby se všechno dokonale smísilo. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. |
7 | Lososa naskládáme do nekovové nádoby. Naneseme na filety marinádu, obrátíme rybu, aby se celá pokryla marinádou. |
8 | Zahřejeme si gril a rybu grilujeme z každé strany 3 minuty. |
9 | Rybu podáváme se salátem z okurky a mořské řasy. |