Jednoduchý recept

Hlávkový salát s mangoldem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56071
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Kopr čerstvý
70 g Mangold
1 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
70 g Salát kadeřavý
70 g Salát ledový
70 g Salát Polníček
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 45 kcal
Kilojoule 189kJ
3% Sacharidy 10 g
1% Tuky 0 g
7% Sodík 150 mg
4% Bílkoviny 2 g

Hlávkový salát s mangoldem postup přípravy receptu:

1

Salátové kadeřavé listy, rukotu, mangold a polníček opláchneme pod tekoucí studenou vodou, Osušíme, natrháme na velikost sousta a dáme do jedné misky.

2

Přidáme na tenké plátky nakrájenou salátovou okurku, nasekaný kopr, petrželovou nať. Vše dohromady důkladně promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, vložíme drobně nasekaný česnek. Přelijeme jogurtem, ochutnáme, případně přisypeme cukr a ještě jednou důkladně promícháme.

3

Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme jako studený předkrm. Salát je vhodný také jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept