Halibut zapečený v bramborové krustě pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halibut zapečený v bramborové krustě pro alergiky
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56072 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Na dušenou červenou řepu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
4 ks | Červená řepa |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Na halibuta | |
2 ks | Brambory |
800 g | Halibut atlantický |
3 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
4 špetka | Pepř černý mletý |
4 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Červená řepa, Sůl, Brambory, Halibut atlantický, Olej kukuřičný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halibut zapečený v bramborové krustě pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 200 °C. |
2 | Každou červenou řepu zakápneme lžičkou vody a zabalíme zvlášť do alobalu. |
3 | Na pekáč položíme pečicí papír, na něj červenou řepu. Hodinu řepu pečeme, až změkne. Necháme ji vychladnout, poté vybalíme z alobalu a oloupeme. Nakrájíme na čtvrtiny a uložíme do tepla. Před podáváním pokapeme octem, osolíme a opepříme. |
4 | Po 40 minutách pečení řepy osolíme a opepříme halibuta. |
5 | Omyjeme brambory ve slupce a nastrouháme nahrubo, vymačkáme z nich co nejvíc vody. |
6 | Na každý z filetů z halibuta navrstvíme nastrouhané brambory. |
7 | V pánvi rozpálíme olej. Na pánev pomocí dvou naběraček položíme filety bramborami dolů. Smažíme 5 minut, potom filety s bramborami opatrně otočíme. Přeneseme filety i s bramborami na pekáček, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme 10 minut. Halibuta podáváme s červenou řepou. |
Poznámka
Ryba je dobrá s citronovými zelenými fazolkami.