Recept

Halibut zapečený v bramborové krustě pro alergiky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 56072
Kategorie: Brambory

Ingredience

Na dušenou červenou řepu
2 polévková lžíce Balsamico ocet
4 ks Červená řepa
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
Na halibuta
2 ks Brambory
800 g Halibut atlantický
3 polévková lžíce Olej kukuřičný
4 špetka Pepř černý mletý
4 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 330kJ
20% Sacharidy 73 g
9% Tuky 7 g
50% Sodík 1 g
96% Bílkoviny 54 g

Halibut zapečený v bramborové krustě pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 200 °C.

2

Každou červenou řepu zakápneme lžičkou vody a zabalíme zvlášť do alobalu.

3

Na pekáč položíme pečicí papír, na něj červenou řepu. Hodinu řepu pečeme, až změkne. Necháme ji vychladnout, poté vybalíme z alobalu a oloupeme. Nakrájíme na čtvrtiny a uložíme do tepla. Před podáváním pokapeme octem, osolíme a opepříme.

4

Po 40 minutách pečení řepy osolíme a opepříme halibuta.

5

Omyjeme brambory ve slupce a nastrouháme nahrubo, vymačkáme z nich co nejvíc vody.

6

Na každý z filetů z halibuta navrstvíme nastrouhané brambory.

7

V pánvi rozpálíme olej. Na pánev pomocí dvou naběraček položíme filety bramborami dolů. Smažíme 5 minut, potom filety s bramborami opatrně otočíme. Přeneseme filety i s bramborami na pekáček, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme 10 minut. Halibuta podáváme s červenou řepou.

Poznámka

Ryba je dobrá s citronovými zelenými fazolkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept