Pilaf z marény - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf z marény
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56074 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
200 g | Rýže loupaná |
1000 g | Síh |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
0,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 783,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 655,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Rýže loupaná, Síh, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf z marény postup přípravy receptu:
1 | Z marény (síh maréna) stáhneme kůži, rybu vykostíme, omyjeme, čisté maso osušíme a nakrájíme na kousky. Hlavu, páteř i ploutve dáme do hrnce spolu se snítkou petrželové natě, několika zrnky pepře a jednou rozkrájenou cibulí, zalijeme přibližně 75 ml studené vody, osolíme, půl hodiny vaříme. |
2 | Do kastrolu dáme na máslo zpěnit nadrobno pokrájenou druhou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme přebranou propláchnutou rýži, zalijeme 4 dl vývaru z hlavy a kostí, přisolíme, povaříme, přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C. |
3 | Kostky rybího masa osolíme a opepříme, poprášíme hladkou moukou, zprudka osmažíme na pánvi v rozpáleném oleji. |
4 | Hotovou dušenou rýži načechráme vidličkou a opatrně do ní vmícháme opečené kousky marény. |
5 | Podáváme posypané strouhaným sýrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.