Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56074
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Olej rostlinný
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
200 g Rýže loupaná
1000 g Síh
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Čedar
0,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 920kJ
11% Sacharidy 39 g
52% Tuky 39 g
20% Sodík 393 mg
83% Bílkoviny 47 g

Pilaf z marény postup přípravy receptu:

1

Z marény (síh maréna) stáhneme kůži, rybu vykostíme, omyjeme, čisté maso osušíme a nakrájíme na kousky. Hlavu, páteř i ploutve dáme do hrnce spolu se snítkou petrželové natě, několika zrnky pepře a jednou rozkrájenou cibulí, zalijeme přibližně 75 ml studené vody, osolíme, půl hodiny vaříme.

2

Do kastrolu dáme na máslo zpěnit nadrobno pokrájenou druhou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme přebranou propláchnutou rýži, zalijeme 4 dl vývaru z hlavy a kostí, přisolíme, povaříme, přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C.

3

Kostky rybího masa osolíme a opepříme, poprášíme hladkou moukou, zprudka osmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.

4

Hotovou dušenou rýži načechráme vidličkou a opatrně do ní vmícháme opečené kousky marény.

5

Podáváme posypané strouhaným sýrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept