Jednoduchý recept

Zálivka s estragonem pro alergiky na vejce, lepek a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 56078

Ingredience

1 ks Citrony
2 kávová lžička Cukr moučkový
75 g Estragon
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 707kJ
4% Sacharidy 15 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 71 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zálivka s estragonem pro alergiky na vejce, lepek a ořechy postup přípravy receptu:

1

Připravíme si čistou sklenici se šroubovacím víkem.

2

Do sklenice vlijeme olej, přidáme oloupaný a rozdrcený stroužek česneku, moučkový cukr, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu vymačkanou z jednoho citronu, nadrobno nasekaný čerstvý estragon, smetanu. Osolíme a opepříme.

3

Sklenici zašroubujeme a pořádně protřeseme, aby se všechny ingredience spojily dohromady. Potom necháme minimálně hodinu odležet v chladu. V ledničce vydrží až týden.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept