Jednoduchý recept

Houbový salát s jahodami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56079
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

0,5 ks Cibule
200 g Hlíva ústřičná
200 g Jahody zahradní
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata
2 špetka Sůl
Na zálivku
100 g Cizrna konzervovaná
10 g Kopr čerstvý
2 kávová lžička Ocet malinový
2 kávová lžička Ocet vinný
40 ml Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 166kJ
4% Sacharidy 15 g
31% Tuky 23 g
10% Sodík 196 mg
6% Bílkoviny 4 g

Houbový salát s jahodami postup přípravy receptu:

1

Hlívu ústřičnou očistíme, opláchneme pod studenou vodou, nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na rozehřátém másle podusíme. Ochutíme solí, pepřem.

2

Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenké plátky. Omytá rajčata a jahody pokrájíme na osminky.

3

Do misky dáme vinný ocet, malinový ocet, sůl, pepř a olivový olej. Vše dohromady metlou dobře prošleháme.

4

Do salátových misek rozdělíme hlívu ústřičnou, naaranžujeme rajčata, jahody, cibuli. Každou porci posypeme nasekaným koprem. Nakonec přidáme okapanou cizrnu a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept