Houbový salát s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbový salát s jahodami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56079 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
200 g | Hlíva ústřičná |
200 g | Jahody zahradní |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
Na zálivku | |
---|---|
100 g | Cizrna konzervovaná |
10 g | Kopr čerstvý |
2 kávová lžička | Ocet malinový |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 247,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jahody zahradní, Rajčata, Sůl, Cizrna konzervovaná, Kopr čerstvý, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Ocet malinový, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbový salát s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Hlívu ústřičnou očistíme, opláchneme pod studenou vodou, nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na rozehřátém másle podusíme. Ochutíme solí, pepřem. |
2 | Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenké plátky. Omytá rajčata a jahody pokrájíme na osminky. |
3 | Do misky dáme vinný ocet, malinový ocet, sůl, pepř a olivový olej. Vše dohromady metlou dobře prošleháme. |
4 | Do salátových misek rozdělíme hlívu ústřičnou, naaranžujeme rajčata, jahody, cibuli. Každou porci posypeme nasekaným koprem. Nakonec přidáme okapanou cizrnu a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm.