Těstoviny se smetanou a nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se smetanou a nivou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5608 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Hříbky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
500 g | Těstoviny vařené (průměr) |
60 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 183,6mg |
Draslík | 331,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Těstoviny vařené (průměr), Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se smetanou a nivou postup přípravy receptu:
1 | Zpěníme cibulku, osmahneme šunku s hříbky a zalijeme smetanou. |
2 | Osolíme, opepříme a necháme krátce povařit. |
3 | Smícháme s předem uvařenými těstovinami, přidáme nivu a krátce zapečeme v troubě. |