Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56088
Kategorie: Ostatní

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
50 g Cukr krupice
140 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 820kJ
9% Sacharidy 31 g
44% Tuky 33 g
33% Sodík 652 mg
13% Bílkoviny 7 g

Omáčka rajčatová postup přípravy receptu:

1

Umytou kořenovou zeleninu spolu s cibulí oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme do kastrolu na 100 g rozehřátého másla. Přidáme hladkou mouku, zamícháme, ještě krátce opékáme, poté zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a rajčatový protlak. Zamícháme, přivedeme k varu a mírném ohni vaříme asi hodinu. Následně omáčku přecedíme.

2

Rajčata spaříme, oloupeme a vymačkáme z nich jadérka. Dužinu krájíme na drobné kostičky, krátce je podusíme na 40 g másla a přidáme do hotové omáčky. Je-li třeba, přisolíme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pro přípravu kvalitní a chutné rajčatové omáčky musíme použít rajčatový protlak, nelze použít samotná rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept