Pstruh Astronome - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh Astronome
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56089 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Lilek |
150 g | Máslo čerstvé |
130 g | Olej rostlinný |
600 g | Pstruh |
2 kávová lžička | Sůl |
Omáčka rajčatová [56088] | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
50 g | Cukr krupice |
140 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 177,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 81,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej rostlinný, Pstruh, Sůl, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh Astronome postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy vykucháme, omyjeme, osušíme a do červena upečeme na másle v troubě rozehřáté na 180°C. |
2 | Lilek oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme chvíli „vypotit“. Poté osušíme a z obou stran zprudka opečeme na oleji. |
3 | Pečené pstruhy podáváme obložené lilkem, zvlášť servírujeme rajčatovou omáčku. |
4 | Omáčka rajčatová [56088]: umytou kořenovou zeleninu spolu s cibulí oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme do kastrolu na 100 g rozehřátého másla. Přidáme hladkou mouku, zamícháme, ještě krátce opékáme, pak zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a rajčatový protlak. Zamícháme, přivedeme k varu a mírném ohni vaříme asi hodinu. Pak omáčku přecedíme. |
5 | Rajčata spaříme, oloupeme a vymačkáme z nich jadérka. Dužinu krájíme na drobné kostičky, které krátce podusíme na 40 g másla a přidáme do hotové omáčky. Je-li třeba, přisolíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé, podáváme s pečivem.