Jednoduchý recept

Barevný salát s ředkvičkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56090

Ingredience

1 ks Okurka salátová
2 ks Paprika zelená
100 g Salát Lollo Biondo
100 g Salát hlávkový
100 g Salát římský
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
200 g Ředkvička
Na zálivku
1 polévková lžíce Hořčice
4 polévková lžíce Jogurt bílý
1 polévková lžíce Ocet bílý vinný
1 polévková lžíce Ocet estragonový
60 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 155kJ
3% Sacharidy 12 g
29% Tuky 22 g
11% Sodík 221 mg
18% Bílkoviny 10 g

Barevný salát s ředkvičkami postup přípravy receptu:

1

Vejce vložíme do vroucí vody v kastrůlku, povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme, necháme ve studené vodě vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky.

2

Salátové listy probereme, odstraníme košťál a důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Listy osušíme, potrháme na přiměřené kousky. Ředkvičky a salátovou okurku omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky. Omytou papriku podélně rozřízneme, zbavíme jadřinců, pokrájíme na tenké proužky. Všechnu zeleninu vložíme do vhodné misky.

3

Zálivku připravíme z bílého vinného a estragonového octa, přidáme hořčici, sůl, pepř. Metlou vše dobře prošleháme a za stálého šlehání přiléváme olej.

4

Připravenou zálivkou přelijeme zeleninovou směs v misce, dobře promícháme, rozdělíme do čtyř salátových misek, na povrch každé položíme vařená vejce, do středu každé porce lžíci jogurtu a podáváme.

Poznámka

Salát podáváme jako hlavní studené jídlo či studený předkrm s opečenou bagetou nebo čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept