Zelená omáčka se smetanou a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelená omáčka se smetanou a majonézou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56094 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
50 g | Estragon |
50 g | Kerblík |
200 g | Majonéza |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
50 g | Řeřicha |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
150 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,6mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Estragon, Kerblík, Majonéza, Ocet vinný, Řeřicha, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelená omáčka se smetanou a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Listy špenátu, petržele, kerblíku, estragonu a řeřichy spaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme, opláchneme studenou vodou, vymačkáme a přes žíněný cedník prolisujeme. |
2 | Majonézu rozmícháme se solí, octem, pepřem a cukrem, přidáme prolisované bylinky, vmícháme smetanu a vychladíme. |
Poznámka
Servírujeme studené.