Studený pstruh Norvégienne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený pstruh Norvégienne
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56095 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
80 g | Ančovička - filety |
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 dl | Ocet vinný |
400 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Zelená omáčka se smetanou a majonézou [56094] | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
50 g | Estragon |
50 g | Kerblík |
150 g | Majonéza |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
50 g | Řeřicha |
33 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
150 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 129,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,1mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Bobkový list, Cibule, Ocet vinný, Pstruh, Sůl, Voda pitná, Cukr moučkový, Estragon, Kerblík, Majonéza, Ocet vinný, Řeřicha, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studený pstruh Norvégienne postup přípravy receptu:
1 | Z větších pstruhů uřízneme filety. Hlavy a ostatní zbytky zalijeme studenou vodou, přidáme překrojenou cibuli, sůl, ocet a bobkový list, přivedeme k varu. Vaříme přibližně 10 minut. |
2 | Do kastrolu vložíme připravené filety, na ně přecedíme vývar. Přivedeme k varu, ihned odstavíme, necháme vychladnout. |
3 | Studené filety osušíme v ubrousku, urovnáme na talíře, přelijeme zelenou omáčkou se smetanou a majonézou. |
4 | Podáváme ozdobené řezy ančoviček. |
5 | Zelená omáčka se smetanou a majonézou [56094]: listy špenátu, petržele, kerblíku, estragonu i řeřichy spaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme, opláchneme studenou vodou, vymačkáme je a přes žíněný cedník prolisujeme. |
6 | Majonézu rozmícháme se solí, octem, pepřem a cukrem, přidáme prolisované bylinky, vmícháme smetanu, vychladíme. |
Poznámka
Servírujeme studené.