Chléb s Ricottou a mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb s Ricottou a mátou
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56096 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
50 g | Máta |
200 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 24,4mg |
Draslík | 118,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 250,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Máta, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb s Ricottou a mátou postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme olej, mléko, cukr, sůl, nasekanou mátu, nakrájený sýr Ricottu, pšeničnou mouku, přidáme droždí a přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na základní chléb a necháme péct. |