Štika namodro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika namodro
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56098 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
600 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 53,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika namodro postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu nalijeme 750 ml vody a 100 ml octa, osolíme, přidáme celý pepř, přivedeme k varu. |
2 | Vložíme porce štičího masa a 6 - 8 minut vaříme. |
3 | V kastrolku rozpustíme máslo, kterým rybu před podáváním poléváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.