Štika Betelière - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika Betelière
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56100 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
600 g | Štika obecná |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Omáčka rajčatová [56088] | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
50 g | Cukr krupice |
140 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 193,2mg |
Draslík | 786,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Štika obecná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika Betelière postup přípravy receptu:
1 | Žloutky oddělíme od bílků. Bílky osolíme a ušleháme pevný sníh, ke žloutkům přidáme pivo, slunečnicový olej, vše rozmícháme v míse. Přidáváme střídavě sníh a hladkou mouku, až vznikne těstíčko vhodné k namáčení. |
2 | Ze štiky stáhneme kůži, odstraníme kosti, maso krájíme na centimetr silné plátky. Osolíme, namáčíme v pivním těstíčku a do zlatova smažíme v rozpáleném rostlinném oleji. |
3 | Osmažené plátky osušíme v ubrousku a narovnáme na talíře. Zvlášť podáváme rajčatovou omáčku. |
4 | Omáčka rajčatová [56088]: umytou kořenovou zeleninu spolu s cibulí oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky či nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme do kastrolu na 100 g rozehřátého másla. Přidáme hladkou mouku, zamícháme, ještě krátce opékáme, poté zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a rajčatový protlak. Zamícháme, přivedeme k varu, mírném ohni vaříme cca hodinu. Pak omáčku přecedíme. |
5 | Rajčata spaříme, oloupeme a vymačkáme z nich jadérka. Dužinu pokrájíme na drobné kostičky, které krátce podusíme na 40 g másla a přidáme do hotové omáčky. Je-li třeba, přisolíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Ryby jsou zdravé a moc nám chutnají