Pilaf ze štiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf ze štiky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56102 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Omáčka Kari |
200 g | Rýže loupaná |
120 g | Sádlo škvařené |
600 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 147,6mg |
Draslík | 113,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 154,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Sýr Gouda 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Omáčka Kari, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf ze štiky postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu vložíme na máslo zpěnit drobně pokrájenou cibuli, přidáme přebranou propláchnutou rýži, osolíme, přidáme kari, zalijeme vodou, povaříme, přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C. |
2 | Očištěné rybí maso rozkrájíme na kostky, osolíme, poprášíme hladkou moukou a do zlatova opečeme na pánvi v rozehřátém sádle. |
3 | Hotovou dušenou rýži načechráme vidličkou, opatrně do ní vmícháme opečené kousky štiky i s výpekem. |
4 | Podáváme posypané strouhaným sýrem a s omáčkou kari, servírovanou zvlášť. |
Poznámka
Servírujeme teplé.