Jednoduchý recept

Salát z bylinek s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56105
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

60 g Pampeliškové listy
60 g Řeřicha
60 g Roketa
60 g Šťovík
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Na zálivku
3 ml Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice
60 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
40 ml Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 017kJ
1% Sacharidy 5 g
29% Tuky 22 g
9% Sodík 172 mg
16% Bílkoviny 9 g

Salát z bylinek s vejci postup přípravy receptu:

1

Vejce vložíme opatrně do vroucí vody v kastrůlku. Povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, vychladíme pod tekoucí studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2

V misce důkladně metlou prošleháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, hořčici, citrónovou šťávu, Za stálého míchání přiléváme olej, podle vlastní chutě přisypeme cukr, ochutnáme a ještě jednou promícháme.

3

Řeřich, pampelišky, šťovík a roketu důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a natrháme na velikost soust. Naaranžujeme na jednotlivé talíře, anebo salátové misky. Každou porci ozdobíme kolečky vařeného vejce, posypeme oreganem, polijeme připravenou zálivkou a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept