Jednoduchý recept

Bezlepkové banánové kostky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 52 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56107

Ingredience

Těsto
80 g Cukr krupice
40 g Kakao
160 g Mouka bezlepková
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Poudinková náplň
4 ks Banány
80 g Cukr krystal
4 dl Mléko plnotučné
1 ks Puding-vanilkový
5 dl Smetana 33% (šlehačka)
Na vytření formy
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Strouhanka bezlepková

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 170kJ
25% Sacharidy 90 g
54% Tuky 40 g
1% Sodík 16 mg
22% Bílkoviny 13 g

Bezlepkové banánové kostky postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme 6 žloutků a 80 g krystalového cukru. Elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky do pěny. Bílky s 80 g krystalového cukru vyšleháme na tuhý sníh. Obě směsi smícháme, postupně přimícháme po lžicích bezlepkovou mouku a kakao. Plech vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Na něj nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme přibližně 30 minut do zlatova.

2

Mezitím připravíme pudinkovou náplň: v rendlíku přivedeme k varu 4 dl mléka. V 1 dl mléka rozmícháme bezlepkový vanilkový pudink a vlijeme ho do mléka. Za stálého míchání vaříme puding 1 minutu, přimícháme 80 g cukru, pudink odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

3

Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku. Když je upečený korpus koláče vychladlý, poklademe na něj rozpůlené oloupané banány a zalijeme je pudinkem. Uhladíme, ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou bezlepkovou čokoládou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept