Suflé s řeřichou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suflé s řeřichou a sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56108 |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
60 g | Řeřicha |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 294,1mg |
Draslík | 194,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 763,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Ořechy vlašské, Řeřicha, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suflé s řeřichou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Žloutky vložíme do misky, přidáme jemně nastrouhaný sýr, strouhanku. Osolíme, opepříme a dochutíme ještě muškátovým oříškem. Vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh, nakonec řeřichu a nasekané ořechy. |
2 | Pečicí formu vymažeme máslem, vložíme do ní připravenou hmotu. Dáme do předehřáté trouby. Při 190ti stupňové teplotě pečeme 30 minut. |