Ostružinový koláč obrácený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostružinový koláč obrácený
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56110 |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Ovocná náplň | |
75 g | Cukr krystal |
450 g | Ostružiny |
Těsto | |
75 g | Cukr třtinový |
1,3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
75 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Před servírováním | |
4 polévková lžíce | Cukr třtinový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 86,6mg |
Draslík | 312,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 311,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Ostružiny, Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Cukr třtinový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostružinový koláč obrácený postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: pečící nádobu vytřeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C. |
2 | Ostružinová nádivka: očištěné ostružiny propláchneme pod tekoucí vodou a v míse promícháme s 75 g krystalového cukru tak, aby se všechny ostružiny dobře obalily v cukru. Obalené ostružiny rozprostřeme do máslem vytřené zapékací nádoby. |
3 | Těsto: v hlubší míse utřeme celé vejce s 75 g třtinového cukru. |
4 | V této směsi rozmícháme máslo a 100 ml mléka. Nakonec vmícháme hladkou mouku, prosátou a smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Těsto důkladně promícháme, rozprostřeme do zapékací mísy na ostružiny. |
5 | Takto připravený koláč pečeme ve vyhřáté troubě 25 - 30 minut. Hotový koláč má mít pevný ale pružný povrch. |
6 | Před servírováním: upečený koláč vyklopíme ze zapékací nádoby a posypeme ho třtinovým cukrem. Tento koláč servírujeme horký. |
7 | Upečený koláč vyklopíme ze zapékací nádoby a posypeme ho třtinovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.