Jednoduchý recept

Suflé pomerančové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56111

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
60 g Cukr krupice
30 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
50 ml Likér pomerančový
2 dl Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
80 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 317kJ
12% Sacharidy 43 g
11% Tuky 8 g
4% Sodík 82 mg
18% Bílkoviny 10 g

Suflé pomerančové postup přípravy receptu:

1

Do vroucího mléka v kastrůlku vložíme 50 g másla, přisypeme mouku, vanilkový cukr a za stálého míchání opět přivedeme k varu. Stáhneme sporáku, vmícháme žloutky, pomerančový likér a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Za stálého míchání přisypeme cukr, nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh.

2

Pečicí formu na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem. Vložíme do nahřáté trouby, při 180ti stupňové teplotě pečeme 30 minut.

3

Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Poznámka

Suflé podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept