Jednoduchý recept

Krupicové suflé se sýrem a višněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56112
Kategorie: Nákypy

Ingredience

Na suflé
30 g Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
60 g Krupice dětská
70 g Máslo čerstvé
1,5 dl Mléko plnotučné
0,5 špetka Sůl
100 g Sýr lahůdkový tavený 70%
4 ks Vejce slepičí
Na višňovou přílohu
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Hřebíček
2 g Skořice celá
1 ks Vanilkový lusk
3 dl Víno červené
400 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 333kJ
18% Sacharidy 65 g
41% Tuky 31 g
6% Sodík 120 mg
23% Bílkoviny 13 g

Krupicové suflé se sýrem a višněmi postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme krupici, cukr, vanilkový cukr, sůl. Za stálého míchání metlou uvaříme hustou krupici. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, vmícháme žloutky a 20 g másla. Dobře promícháme, necháme vychladnout.

2

Lahůdkový sýr rozšleháme, z bílku ušleháme tuhý sníh, zlehka přimícháme máslový sýr.

3

Formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme třtinovým cukrem. Na dno vložíme máslový sýr se šlehačkou, potom navrch krupici.

4

Naplněné formičky vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180ti stupňové teplotě 20 minut.

5

Připravíme višňovou přílohu: víno vlijeme do kastrůlku, přidáme hřebíček, vanilkový lusk, krupicový cukr, přisypeme skořici. Pomalu, za občasného promíchání, přivedeme vše k bodu varu, ihned stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.

6

Upečené suflé posypeme moučkovým cukrem, vyklopíme z formiček, poklademe na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme višně namočené ve víně.

Poznámka

Podáváme jako teplý, ale také studený předkrm s přílohou. Suflé je také vhodným dezertem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept