Krupicové suflé se sýrem a višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové suflé se sýrem a višněmi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56112 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
Na suflé | |
---|---|
30 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
60 g | Krupice dětská |
70 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko plnotučné |
0,5 špetka | Sůl |
100 g | Sýr lahůdkový tavený 70% |
4 ks | Vejce slepičí |
Na višňovou přílohu | |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Hřebíček |
2 g | Skořice celá |
1 ks | Vanilkový lusk |
3 dl | Víno červené |
400 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 270,1mg |
Draslík | 366,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 253,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Hřebíček, Skořice celá, Víno červené, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Sýr lahůdkový tavený 70%, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicové suflé se sýrem a višněmi postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme krupici, cukr, vanilkový cukr, sůl. Za stálého míchání metlou uvaříme hustou krupici. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, vmícháme žloutky a 20 g másla. Dobře promícháme, necháme vychladnout. |
2 | Lahůdkový sýr rozšleháme, z bílku ušleháme tuhý sníh, zlehka přimícháme máslový sýr. |
3 | Formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme třtinovým cukrem. Na dno vložíme máslový sýr se šlehačkou, potom navrch krupici. |
4 | Naplněné formičky vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180ti stupňové teplotě 20 minut. |
5 | Připravíme višňovou přílohu: víno vlijeme do kastrůlku, přidáme hřebíček, vanilkový lusk, krupicový cukr, přisypeme skořici. Pomalu, za občasného promíchání, přivedeme vše k bodu varu, ihned stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout. |
6 | Upečené suflé posypeme moučkovým cukrem, vyklopíme z formiček, poklademe na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme višně namočené ve víně. |
Poznámka
Podáváme jako teplý, ale také studený předkrm s přílohou. Suflé je také vhodným dezertem.