Recept

Bezlepkový jablečný dort

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56114

Ingredience

50 g Cukr krupice
50 g Cukr skořicový
150 g Jablka
120 g Mouka bezlepková
2,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
Na vytření formy
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Strouhanka bezlepková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 555kJ
12% Sacharidy 42 g
29% Tuky 21 g
0% Sodík 1 mg
5% Bílkoviny 3 g

Bezlepkový jablečný dort postup přípravy receptu:

1

Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, v míse je smícháme s bezlepkovou moukou na bábovku Jizerka. Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Těsto nalijeme do formy, pečeme v předehřáté troubě na 160°C přibližně 30 - 40 minut do zlatova. Upečený korpus po chvíli opatrně vyjmeme (uvolníme) z formy a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme smetanu s cukrem na tuhou šlehačku a zakysanou (hustou) smetanu rozmícháme.

2

Vychladlý korpus potřeme zakysanou smetanou, ozdobíme kopečky šlehačky, posypeme skořicovým cukrem. Nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept