Krupicové suflé, jako dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové suflé, jako dezert
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56116 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
60 g | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Krupice dětská |
60 g | Mandle plátky |
50 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko plnotučné |
80 g | Ořechy vlašské |
60 ml | Sirup javorový |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 136,8mg |
Draslík | 108,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 311,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Ořechy vlašské, Sirup javorový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Krupice dětská, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicové suflé, jako dezert postup přípravy receptu:
1 | Do studeného mléka v kastrůlku vsypeme krupici, špetku soli a stálým mícháním uvaříme hustou krupici. Odstavíme ze sporáku, necháme mírně vychladnout. |
2 | Žloutky v misce utřeme do pěny, přidáme javorový sirup, smetanu, a vanilkový cukr. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, vmícháme ho do žloutkové pěny, zlehka přimícháme drobně nasekané ořechy. Vše smícháme dohromady s vychladlou krupici, promícháme . |
3 | 8 formiček na suflé vymažeme máslem, vysypeme třtinovým cukrem a naplníme připravenou hmotou. |
4 | Naskládáme formičky na plech, do kterého nalijeme do 3 /4 vodu. Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 25 minut. Po vytažení z trouby vyklopíme do středu jednotlivých talířů a s vhodnou přílohou podáváme. Každou porci ozdobíme mandlovými lupínky. |
Poznámka
Podáváme jako teplý dezert. Vhodnou přílohou je například malinové, jahodové či mangové pyré.