Jednoduchý recept

Krupicové suflé, jako dezert

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56116
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

60 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
100 g Krupice dětská
60 g Mandle plátky
50 g Máslo čerstvé
4 dl Mléko plnotučné
80 g Ořechy vlašské
60 ml Sirup javorový
60 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 312kJ
8% Sacharidy 30 g
24% Tuky 18 g
4% Sodík 78 mg
17% Bílkoviny 10 g

Krupicové suflé, jako dezert postup přípravy receptu:

1

Do studeného mléka v kastrůlku vsypeme krupici, špetku soli a stálým mícháním uvaříme hustou krupici. Odstavíme ze sporáku, necháme mírně vychladnout.

2

Žloutky v misce utřeme do pěny, přidáme javorový sirup, smetanu, a vanilkový cukr. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, vmícháme ho do žloutkové pěny, zlehka přimícháme drobně nasekané ořechy. Vše smícháme dohromady s vychladlou krupici, promícháme .

3

8 formiček na suflé vymažeme máslem, vysypeme třtinovým cukrem a naplníme připravenou hmotou.

4

Naskládáme formičky na plech, do kterého nalijeme do 3 /4 vodu. Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 25 minut. Po vytažení z trouby vyklopíme do středu jednotlivých talířů a s vhodnou přílohou podáváme. Každou porci ozdobíme mandlovými lupínky.

Poznámka

Podáváme jako teplý dezert. Vhodnou přílohou je například malinové, jahodové či mangové pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept