Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56118
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 ml Holandská omáčka
1 kávová lžička Pepř bílý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
600 g Štika obecná
2 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 624kJ
1% Sacharidy 2 g
46% Tuky 35 g
26% Sodík 517 mg
32% Bílkoviny 18 g

Štičí kenelky postup přípravy receptu:

1

Štičí maso bez kůže a kostí dvakrát umeleme, osolíme, opepříme, přidáme bílky, utřeme vařečkou do hladka a nakonec prolisujeme přes síto.

2

Směs dáme do lednice na půl hodiny vychladit, poté vmícháme šlehačku.

3

V kastrolu necháme vařit vodu se lžičkou soli, lžicí vykrajujeme noky, které rychle zavaříme. Stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme „táhnout“ 8 minut při teplotě 90°C. Nevaříme.

4

Scezené noky podáváme s holandskou omáčkou.

Poznámka

Kenelky můžeme také narovnat do ohnivzdorné mísy, přelít omáčkou Mornay a gratinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept