Jahodové suflé se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové suflé se šlehačkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56121 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
350 g | Lesní plody - mražené |
2 polévková lžíce | Protlak jahodový |
Na těsto | |
---|---|
70 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vanilkový lusk |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 172,1mg |
Draslík | 39,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Lesní plody - mražené, Protlak jahodový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové suflé se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Mražené jahody dáme do misky, posypeme 60 g krupicového cukru a 20 g vanilkového cukru, jahodovou trestí, přikryté necháme rozmrazit. |
2 | V pánvi rozehřejeme 60 g másla, přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Stáhneme ze sporáku, vsypeme zbylý cukr, vložíme vanilku i žloutky. Vše dobře promícháme a necháme vychladnout. |
3 | Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme do připravené směsi. |
4 | Rozmrazené jahody promícháme, dáme je do pečící formy, vymazané zbylým máslem. Na povrch jahod rozložíme připravenou směs. |
5 | Naplněnou formu vložíme do předehřáté formy a při 200 stupňové teplotě pečeme 50 minut. |
6 | Po vytažení z trouby, posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý dezert, anebo předkrm.