Úhoř řecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř řecku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56124 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 ks | Bílá cibulka |
2 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Úhoř říční |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 162,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Ocet vinný, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka, Olej olivový, Protlak rajčatový, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř řecku postup přípravy receptu:
1 | Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce. |
2 | Do kastrolu vložíme oloupané cibulky, omyté žampióny rozkrájené na větší kousky, připravené porce úhoře, rajčatový protlak, sůl, ocet, bobkové listy, prolisovaný česnek, přilijeme víno, olej, ocet a vodu, na mírném ohni vaříme 30 minut. |
3 | Necháme vychladnout, potom do ledničky „odležet“. |
4 | Druhý den vyjmeme porce úhoře, z omáčky vybereme bobkové listy a dobře ji promícháme. Úhoře urovnáme na talíře, podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení a „odležení“.