Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56124
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

20 ks Bílá cibulka
2 ks Bobkový list
5 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Ocet vinný
100 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
600 g Úhoř říční
100 ml Víno bílé
200 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 818kJ
2% Sacharidy 6 g
51% Tuky 39 g
8% Sodík 161 mg
24% Bílkoviny 14 g

Úhoř řecku postup přípravy receptu:

1

Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce.

2

Do kastrolu vložíme oloupané cibulky, omyté žampióny rozkrájené na větší kousky, připravené porce úhoře, rajčatový protlak, sůl, ocet, bobkové listy, prolisovaný česnek, přilijeme víno, olej, ocet a vodu, na mírném ohni vaříme 30 minut.

3

Necháme vychladnout, potom do ledničky „odležet“.

4

Druhý den vyjmeme porce úhoře, z omáčky vybereme bobkové listy a dobře ji promícháme. Úhoře urovnáme na talíře, podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení a „odležení“.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept