Úhoř Menagère - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř Menagère
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56125 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
100 g | Hořčice |
400 g | Okurky nakládané |
200 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 516,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 195,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Úhoř Menagère postup přípravy receptu:
1 | Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky, ty osolíme, opepříme, prudce opečeme na pánvi v rozpáleném oleji. |
2 | Opečené kousky úhoře klademe na bílý papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. |
3 | Poté je narovnáme na mísu, obložíme malými vařenými brambůrky, malými sladkokyselými okurkami a hořčicí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.